Какво да ремонтирате у дома преди лятото

Кой не обича лятото? Топло време, дълги слънчеви дни, ваканция, море, събирания с приятели и дълги разходки….А ако имаме и къща с двор, в който да се наслаждаваме на вечерите и да правим събирания с приятели, идилията ще бъде пълна. Но преди всичко това, е добре да помислим за къщата и да планираме обновление или ремонт.

Ето защо предлагаме насоки за няколко необходими ремонта, които е добре да се направят именно сега, преди началото на горещите дни и които е добре да планирате преди да е станало късно.

Проверете климатика/ охлаждащата система

Точно както подготвихте парното за зимата, сега е моментът да се уверите, че климатиците са в добро състояние за предстоящите топли месеци. Сменете филтъра, проверете връзките на маркучите за течове и се уверете, че водата се оттича свободно.

 Обърнете внимание на покрива

Сега е перфектният момент да направите ремонт на покрива, а защо не и да помислите за нов такъв? Без значение дали говорим за ремонт на стар и нов покрив, е важно да изберете фирма, която да гарантира най-добри резултати. Професионалистите от Remonta.bg са на линия, за да ви консултират и да дадат оценка и съвет за състоянието му.  

Почистете мазето

Влагата в мазето предполага по-висока от нормалната относителна влажност, недостатъчна вентилация и необходимост от изсушаване. Проверете основата на стените от излят бетон за пукнатини и признаци за проникване на вода. Разгледайте за проблеми по стените, проверете

Почистете прозорците

Основното миене на прозорците си – отвътре и отвън – е нещо, което е задължително през лятото. За по-голям ефект заложете на домашен препарат за почистване на прозорци (една чаша спирт, една чаша вода и супена лъжица бял винен оцет са добра комбинация).

Почистете верандата

Огледайте за  изкривени, разхлабени или напукани дъски и направете основно почистване, за да премахнете всички листа и отломки, които може да са се натрупали между дъските. Ако покритието е избледняло или износено, сега е моментът да го почистите, оцветите и запечатате отново. Ако сте с композитни настилки, следвайте препоръките на производителя за сезонни грижи. 

Погрижете се за тревата

За да се радвате на красива и зелена градина, трябва да се погрижите и за тревата. Минете с гребло, за да премахнете всички клони, отломки и листа, които може да сте пропуснали през есента. Уверете се, че външните водни съоръжения – тръби, кранове и системи за напояване –  са в изправност. Прегледайте и градинските инструменти и оборудване за поддръжка на тревни площи, включително косачки, тримери и маркучи.

Измийте мебелите за двора

Най-вероятно съхранявате външните мебели в гараж или мазе. В зависимост от материала, от който са направени, ги измийте с мек почистващ препарат и подсушете.  За метални мебели проверете за признаци на ръжда или ерозия на боята.

Пригответе грила

Ако вашият газов грил е бил зазимен през студените месеци, проверете дюзите и се уверете, че маркучите и връзките за газ са здрави и сигурни. Ако имате скара на дървени въглища, почистете от пепел и остатъци от мазнини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *