Ремонт на баня – колко време отнема къртенето и как да се справим с отпадъците

Изкъртването на плочките и премахването на санитарията от една баня може да се извърши в рамките на един ден. Обикновено, при по-малки бани, майсторите могат да свършат работата в рамките на часовете преди обяд.

При по-големи бани може да се наложи майсторите да се върнат след като преминат часовете за почивка на обяд (изберете фирма кърти, чисти, извозва с повече опит, така че да използвате времето по-пълноценно).

При всички положения, трябва да се постараете да приключите с работата в рамките на деня. Подобна организираност може да ви помогне да приключите с проекта по-бързо и да не го проточвате излишно във времето.

Има ли тънкости при къртенето на баня

Тънкости има, при това много. Важно е така да се направи ремонта, че стените да не се повредят при къртенето на старите плочки. Понякога неопитните майстори могат да повредят и самата стена, което допълнително усложнява и удължава работата.

След изкъртването е добре да остават колкото се може по-малко неравности. По този начин ще можете да се справите с подготовката при поставянето на плочките много по-лесно.

Къде се изхвърля изкъртеното от банята и лесно ли става

Когато приключите с цялата работа къртенето на банята, основната част от работата е приключила и идва ред на почистването и извозването на строителните отпадъци, които остават.

Може да ви се струва, че това е шега работа, но всъщност е нещо, което също изисква ноу-хау, а и много физическа сила. Само си представете колко би било изтощително ако трябва сами да изнесете от дома си всички отпадъци.

Това в най-добрия случай ще са стотици килограми строителни отпадъци, сред които ще има например изкъртени плочки, парчета мазилка, стара санитария и други подобни.

Фирмите от типа кърти, чисти, извозва ще ви помогнат да се справите с всеки етап от къртенето на банята и почистването (вижте на SofDestroy.com), а след това и извозването на отпадъците.

Отпадъците от изкъртената баня се извозват до специално депо за строителни отпадъци, което обикновено е заплатено и цената зависи според това колко боклук трябва да се изхвърли там (за подобни домашни ремонти обикновено е минимална).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *