Как да изглеждаме добре у дома? Моят домашен капсулен гардероб

Работя вкъщи. Прекарвам по-голямата част от времето си в него, така че когато става дума за домашни комплекти, отдавам голямо значение на комфорта. Не обичам да нося дънки из къщи, въпреки че имам два чифта по-широки панталони, пак се чувствам най-добре в анцузи. От друга страна, бих искал да погледна нещо, когато отварям вратата на куриера, развеждам детето си на училище или отивам до магазина. Не обичам да се обличам непрекъснато – от комплект за излизане до комплект вкъщи, затова реших да направя малка революция в домашните си тоалети. Също така много внимателно обръщам внимание на наличието на мъжка пижама с копчета за съпруга ми.

Съставях гардероба си предимно за излизане, както повече, така и по-малко елегантни, но почти никога не купувах дрехи, които да нося вкъщи. Нужни бяха само стар, издърпан анцуг, избеляла тениска и всякакви чехли. И прекарвам повечето си време вкъщи. Как да изглеждам добре у дома, ако нямам хубави и удобни дрехи? Нека си признаем, не искаме да изглеждаме като филмови звезди у дома. Не е нужно тоалетът да е изпипан във всеки детайл, обикновено не се гримирам изцяло, искам да се чувствам спокойна. Все пак съм при СЕБЕ СИ! Никой няма да съди облеклото ми. Нито съпруг, нито деца! Но искам да изглеждам достатъчно спретнат, за да се чувствам добре със себе си. Небрежното облекло е благоприятно за суетене и веднага ни поставя в загубено положение, когато става дума за работа. Облеклото е сигнал за готовност за работа.

Преди няколко години запазих хубавите и удобни дрехи за други поводи, защото вкъщи се износват по-бързо. Поради факта, че ги носим често, те са изложени на хапчета, разтягане, замърсяване при готвене или чистене. И така се създаде порочен кръг. Пазех най-добрите си дрехи за други поводи и носех най-лошите си дрехи у дома, което означаваше, че изглеждах гадно през по-голямата част от деня. Тогава защо ми трябват тези супер дрехи? Добре, разбирам, че няма да нося най-хубавите неща, за да се износят по-бързо, но поне тези, в които се чувствам прилично.

Моите домашни комплекти

Повратната точка във възприятието ми за домашни тоалети беше едно пътуване с приятели до спа хотел преди няколко години. Нямах дрехи, с които да ходя на басейн или на фитнес. Оказа се, че съм забравила да взема черния цял бански, който е универсален за пътуванията ни. Исках и нещо свободно, което да нося на закуска или докато отсядам в хотелска стая. Както може би се досещате, старият анцуг беше напълно изключен. Тогава реших постепенно да допълвам дрехите, предназначени за разходка из къщата. За гореспоменатото пътуване си купих джогери, по-градска версия на спортни панталони, които успешно можем да облечем на разходка или на шопинг. За това избрах широка блуза от вискоза. Покупката се оказа страхотна и се чувствах страхотно в нея, докато се разхождах из градината на хотела.

С анцузи се чувствам най-у дома си, затова реших да се запася с два чифта хубави памучни анцузи и да изхвърля всички стари, изчерпани стари комплекти. Сега се чувствам по-подреден и без колебание отварям вратата на куриера. Мога да изляза с тях и да разведа детето си на училище.

Най-шикозната версия на домашен тоалет е вълнена рокля-туника плюс черен клин. По принцип винаги нося клинове с по-дълги горнища. Те трябва да покриват задника. Не ги третирам като панталони, а по-скоро като покрит чорапогащник. Като добавя ботуши към този комплект, мога дори да изляза на по-дълга разходка до града с него.

На какво обръщам внимание, когато избирам дрехи, които да нося вкъщи?

Трябва да е удобно и проветриво. Памукът работи най-добре тук, но вълната или вискозата също работят добре. Не приемам полиестер и полиамид, не са хигроскопични и не пропускат въздух (освен ако не е спортно облекло, чиито материали са предназначени да пропускат въздух и да отвеждат влагата).

Кройката не трябва да ограничава движенията. Нищо не може да ме притеснява, да притиска корема, да стяга. Комфортът е приоритет тук.

Съгласуваните цветове също са важни за мен, позволявайки ви да комбинирате различни елементи. В моя гардероб няма много такива типични домашни дрехи, комплектите трябва да могат да се смесват, затова създавам домашен гардероб.

Бельото също е важна част от домашния гардероб . Меки, удобни, дишащи, без излишни аксесоари и дантели.

Хубави и удобни чехли . В момента нося или вълнени чорапи, или чехли за плажа. Последните са приятно решение, защото можем да ги вземем с нас на път и да имаме както джапанки за басейн, така и за разходка в стаята. Струва си да изберете джапанки в приглушени цветове. Пантофките от моите предложения, които приличат на балеринки са чудесно решение. Както виждате, те са така подбрани, че можем да ги комбинираме по всякакъв начин, да ги смесваме и комплектите пак ще изглеждат добре.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *