Трудният избор на тапети за стена

Стенните  повърхности заемат най-голямата площ в стаята и веднага привличат окото. Декорацията на тапета на практика  играе водеща роля в проекта и после в интериора на всяка стая. Модерните и съвременни тапети се предлагат практически в  неограничени свободни декори, текстури  и цветови комбинации.

Ориентирането в  този огромен океан  не е лесно. Експертите не препоръчват да отидете до магазина на случаен принцип, с надеждата да срещнете там най-красивият тапет на вашите мечти. Мимолетният чар на някой тапет  може да ви разсее бързо и покупката да се окаже провал в последствие – без значение за  какъв стил става на въпрос.

Естествено, при  класически интериор трябва да избере най-харесваните от вас тапети в пастелни цветове. Те принадлежат към класиката – лека текстура на мотива, характерен релеф, елегантен мотив.

За авангардните видове тапети са характерни ярките цветове и необичайни мотиви, както и оригинални,  необичайни ” химически ” нюанси.

И обратното, ако на тапета на стената са маркирани декоративни форми, те неизбежно ще се сблъскат с околните предмети в интериора на дома. Изразявайки това мнение, то авангардните тапети  със сигурност губят от своя чар. Тук е момента и да дадем практически съвет – ако ви харесват тези тапети, то е възможно да ги съчетаете с подходящ едноцветен тапет. Има обаче някои случаи на перфектен мотив  във формата (много рядко – в цвят), просто шаблона върху тапета е минимизиран. Но това е изключение, което обикновено потвърждава правилото.

Ако вашите планове включват допълнителна декорация на стените – имате идея да сложите картини, снимки в рамки или декоративни панели, за да украсите една стая, значи, че вашият вариант е обикновен, почти или напълно едноцветен тапет.

Да, и накрая един полезен съвет. Не забравяйте да погледнете тапета в светлата част на деня, и на дневно осветление. Тапетите притежават способността да променят цвета си на различни видове светлини. За да няма неприятни изненади в последствие, вижте тапетите на вероятната у дома ви светлина.

Внимателно подбирайте вида и дизайна на тапетите за сгради, които ще се използват от много хора с разнообразни вкусове – като старчески дом софия, дневни центрове за хора с увреждания и други. Най-красивите тапети са  тези, които ще направят помещенията уютни и ще радват всички членове на дома.

Успешен избор!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *