4 смесителя за кухня, които ще придадат на вашата кухня модерно преобразяване

Независимо дали искате да преустроите кухнята си или просто да я надстроите, струва си да помислите за аксесоари. Чисто нов смесител може да направи вашата кухня да изглежда нова, дори ако всъщност не сте променили нищо друго. Това е достатъчно проста надстройка, която не изисква повече от няколко часа. Освен това не е много скъпо да смените кран за по-нов модел. Така че не е изненада, че много собственици първо сменят кухненския смесител за нов външен вид.

Как да изберете смесител за кухня

Повечето хора избират кран въз основа на едно от двете неща – цената или външния вид. Но никога не е добра идея да се фокусирате само върху едно нещо. Разбира се, можете да получите евтин смесител, който изглежда добре. Но вие ще пожертвате функционалност и качество. В същото време няма нужда да харчите хиляди долари за кухненски смесител. Често можете да получите фантастично изглеждащ кран за много по-малко.

Трябва да живеете с вашия смесител поне няколко години. Освен за цена и стил, помислете за функции и практичност. Имате ли нужда от кран, който се върти на 360 градуса? Искате ли приставка за пръскачка да достигне до всички ъгли на голяма мивка? Помислете за всички задачи, които вършите в мивката, и изберете смесител, който може да изпълнява повечето – ако не всички – от тях добре.

Покритие на смесителя за кухня

Друго нещо, което трябва да имате предвид, е покритието. Не забравяйте, че вашият кухненски кран трябва да съответства на нещата около него – като закачалката за кърпи, поставката за сапун или дори дръжките на шкафа. Някои покрития са по-издръжливи от други. Chrome е стилен и дълготраен. Освен това е много лесно да се поддържа чист, така че е добър избор, ако вашата кухненска мивка се използва много. Покритията с никел са на мода в момента, но са по-трудни за поддържане чисти. Ако имате деца и/или домашни любимци, хромът може да е най-добрият избор.

Дръжки

Помислете и за броя на дръжките, които искате. Единичните дръжки са най-популярните, тъй като лесно се контролира температурата на водата. Но ако имате по-традиционна кухня, смесителите с две дръжки може да изглеждат по-добре. За една модерна кухня можете дори да получите смесители със сензорно управление. Това означава, че можете да спрете да се тревожите за петна по вашия красив нов кухненски аксесоар. Също така е полезно, когато ръцете ви са пълни и искате да отворите крана.

Професионални смесители Grohe

Grohe е добре позната марка, когато става дума за аксесоари за баня и кухня. Хардуерът им е стилен и издръжлив. Ако харесвате матовия вид, помислете за професионалния кухненски смесител Essence с една ръкохватка. Предлага се с хромирано покритие, може да се върти на 360 градуса и има 2 настройки за пръскане. Освен това е устойчив на надраскване, което е благодат за всяка кухня!

Кухненски смесители BLANCO

Смесителите Blanco са проектирани в Германия и са известни със своята висококачествена конструкция. Тези кранове съчетават най-доброто качество с приятна естетика. Кухненският смесител Blanco Urbena е най-добрата комбинация от функция и дизайн. С диапазон на движение от 190 градуса и падаща пръскачка, той предлага всички основни функции. Този конкретен модел разполага и с двуцветен дизайн, който му помага да се открои в морето от идентични хромирани кранове.

Кухненски смесители Hansgrohe

За нещо малко по-класическо? Помислете за крана Hansgrohe Focus. Отличава се с елегантни линии, които ще се впишат във всеки кухненски стил. Въпреки че обхватът му на движение е ограничен до 150°, той има други характеристики, които го отличават. Изтеглящата се пръскачка има магнитна докинг система. Освен това има две настройки за пръскане и можете да го заключите към едната или другата. Повишете нивото си с този стилен кран с един отвор във вашата кухня.

Истински смесител Smeg

Кухненските смесители на Smeg са известни със своя стилен италиански дизайн и високо качество. Ето някои отличителни характеристики на тези смесители:

  • Разнообразие от модели – едноръкохватни, двуръкохватни, изтеглящи се, със страничен лост или дотикови. Има и модели с изход за вода с филтър.
  • Материали като неръждаема стомана, месинг и технополимери. Здрави и с дълъг живот.
  • Ергономичен и минималистичен дизайн, подходящ за всякакви кухни.
  • Технология „PVD“ за допълнителна устойчивост на материала на повърхността.
  • Вградени аератори за икономия на вода.
  • Възможност за оборот на изливната част на 360 градуса за максимално удобство.
  • Гаранция 15 или дори 25 години в зависимост от серията.

Smeg предлагат изключително богат избор от модели на достъпни цени, като същевременно поддържат високо качество и стил. Един от най-добрите избори за кухня.

Ако вашата кухня клони към по-индустриален или минималистичен външен вид, може да искате да погледнете истинския кран Smeg в полиран никел. Модерният дизайн и геометричната визия са идеални за днешните кухни.

Не е нужно да похарчите парите си, за да придадете на кухнята си нов облик. Прости неща като надграждане на смесителя за кухня или смяна на механизмите за чекмедже могат да помогнат много. И така, какво чакате? Сменете кухненския си смесител и се насладете на подобренията!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *