Осветителни тела с флорални мотиви – винаги модерни

„Моят дом е моята крепост”!  За да е моята крепост уютна и приветлива, не е достатъчно да е подредена само с мебели. Всеки дом притежава собствен живот, които носи част от същността на домакина. Всеки дребен детайл поставен на мястото, което сами сме определили за него, допринася за приятната атмосфера. Акцентите в интериора са част от цялостната визия на всяка стая. Мястото, където прекарваме по-голямата част от времето си трябва да ни обгражда и предразполага към спокойствие. За да наречем и почувстваме едно място свой дом е нужно да изберем цветовете на стените, мебелите, пердетата, килимчетата и т.н сами. Подредбата, също е от голямо значение за да е  “домашното огнищe”  удобно и красиво, според нашите собствени критерии.

Хармонията и балансът създаваме ние! Предметите използваме за да направим дома си по-приветлив и изпълнен.  Осветителните тела са често използвани за акцент в интериора. Така постъпих и аз в моя дом.  Освен със светлината, която излъчват, те се открояват със своя цвят, дизайни и форма. Аз заложих на осветителни тела с флорални мотиви. Та кой не обича природата? Аз просто я пуснах  да заживее в у дом, под още една нейна форма – изкуствената. Флоралните мотиви са присъствали винаги в интериора. Като започнем от тапетите, пердетата, покривките за легла и завършим на осветителите тела. Те винаги ще са на мода! Имали нещо по-красиво от кристален полилеи или лампион, изобразяващ цветя от кристали или стъкло в нежни тонове?

Това беше моят избор за спалнята. Избрах точно тези мотиви за да вдъхна на стаята, която е предназначена за часовете на отмора и сън едно фино ниво на деликатност и уют.  Полилей с форма на цвете поставих и в хола, там където приемам приятелите и най-близките си хора. Той обгръща със светлината и красотата на природата цялата стая. Фино изработените цветчета и листенца не остават незабелязани от никого. Все пак природата е  на всякъде около нас и във самите нас, за нея няма неподходящо място. Придържах се към този стил и за останалите останалите стаи. В коридорите поставих стенни аплици, изобразяващи камбанка на кокиче с листенца,  а в кухнята – полилей с формата на слънчоглед.

При избора, какви осветителни тела да избера, бях особено затруднена, въпреки че вече бях решила какво точно искам. В магазина, от където пазарувах бях обргадена от всякъкви видове лампи, полилеи, аплици – цяла цветна градина. Въпросът беше – какъв букет да избера – по-кичозен или по семпъл. А те изглеждат толкова естествени и нежни и биха придали  завършеност на всяко ъгълче у дома, където и да ги поставя. Истината е, че колкото и семпли да са, вниманието към тях  е винаги  едно и също – положително и възхитително.

Не отлагайте да разкрасите своя дом – ако нямате лична кола, винаги може да вземете автомобил под наем, и да обиколите търговските центрове, за да намерите най-подходящата за вас украса за дома.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *